Şuur merkezi

Şuur merkezi; insan varlığının (Varlık) beyne bağlı kısmının (yani şuurun) işgal ettiği; beynin, hareketleri en fazla moleküllerinden, yani hareket frekansı en yüksek belirli hücrelerinden oluşmuş bir lokali olup, beyni, sinir sistemini ve ‘beyin merkezleri’ yoluyla tüm vücudu idare eder. (138, 139, 140, 143, 154, 146) Kısaca şuur merkezi ‘şuur’u ifade eden merkezdir. (146, 150) Şuur merkezinin onamasından geçmedikten sonra organizmada hiçbir iş yapılamaz. (154) ‘Beden’i idare eden doğrudan doğruya şuur merkezi olduğundan, varlık, bedenden bu merkezi kullanarak istifade eder. (143)

Şuur merkezindeki molekül hareketleri

Beyin hücrelerinin (yani o hücrelerin molekül gruplarının) olağan hâllerde kendilerine mahsus belirli frekansları vardır. (138, 151) Bunlar çeşitli nedenlerle artabilir ve arttıkları zaman da hücrelerin faaliyet ve kudretlerinin artmasını sağlarlar. (138) Beyinde şuur merkezini temsil eden kısımlar, en seyyal, en kudretli ve molekül hareketleri en fazla olan kısımlardır. (138) İzafî sayılarla da olsa, şu kıyasî örnek bu konuda bir sezgi verebilir: Örneğin, bir medyomun şuur merkezi moleküllerinin frekansı, olağan zamanlarda saniyede 40 bin ise, trans hâline geçip bir varlığın tesiri altında kalınca 60-70 bin’e kadar çıkar. (138) Şuur merkezinde frekansın bu artışı ile faaliyet de artar, idrak genişler. (138) İdrakin genişlemesi, bu frekansın artışına bağlıdır. (138) Frekansın artışı o tesiri gönderen varlığın takdirine bağlıdır. (138) Hareketlerin arttırılmasıyla, medyomun varlıktan alacağı ‘tesirler’in mânâları nı ifade etme kabiliyeti ve idraki de artar. (138)

Beyin merkezleri vasıtasıyla vücudu idare organizasyonu

Bütün beden, varlıkla daima ilişki hâlinde olan şuur merkezinden idare edilir. (140) Bu merkezin faaliyetinin azalıp çoğalması, hareketlerinin kendisine gelecek tesirlerle azaltılıp çoğaltılmasına bağlıdır. (140)

Beynin her merkezi daima şuur merkezinin idaresi ve emri altında bulunduğundan, ondan emir gelmedikçe de hiçbir merkez faaliyete geçemez. (153) Beyinde aşağı yukarı 90-100 merkez (Beyin merkezleri) vardır. (139) Bunların da vücutta belirli fonksiyonları olan 900-1000 tane tâli merkezi, yani istasyonu mevcuttur. (139) İşte öz varlıktan beyne gelen tesirler, beynin şuur merkezinden bu merkezlere, oradan da –ihtiyaçlara göre– tâli merkezlere, yani ‘sinir istasyonları’na dağılırlar. (139) Şuur merkezi bu diğer merkezleri ve onlar da tâli merkezleri idare eder. (139) Böylece varlığın bedene olan hâkimiyeti, şuur merkezinden itibaren derece derece birbirine tesir eden merkezler ve istasyonlar vasıtasıyla sağlanır. (139-140)

Şuur merkezi ve dünya idraki

Şuur merkezi çok karmaşık bir yapıya sahiptir; çeşitli frekanslara sahip atom kombinezonlarından kurulu, gruplar hâlinde bulunan moleküllerden oluşmuştur. (151) Bu molekül gruplarının “idrak molekül grupları” denilen bir kısmı idrake mahsus gruplardır, yani idrâkin meydana gelmesiyle ilgili olup, uyarıldıklarında veya harekete geçirildiklerinde idrakin oluşmasını sağlarlar. (151) İşte idrak, şuurun idrakle ilgili kısımlarının, yani şuur merkezindeki “idrâk molekül grupları”nın uygun frekanslı tesirlerce uyarılmalarıyla, harekete geçirilmeleriyle meydana gelir. (151, 152, 153) Şuur merkezindeki molekül gruplarından “idareci molekül grupları” denilen bir başka kısmı ise idrakle ilgili olmayıp, şuur merkezinin sadece diğer merkezleri idare etmesini sağlayıcı vibrasyonlara mahsus gruplardır. (151)

Beyne giren her tesirin, beyinde meydana gelen her hareketin ya doğrudan doğruya ya da başka kanallardan şuur merkezine yansıması şarttır. (145, 150) Örneğin insan dışarıdaki bir objeye baktığı zaman, o objeye ait titreşimler, görme sistemiyle ilgili noktalardan itibaren belirli istasyonlardan (Sinir istasyonları) geçerek, görme merkezine gelirler ve oradan da şuur merkezine yansıdıklarında ‘ilk maddi idrak’ meydana gelir. (142) Fakat bu idrak, tümüyle beynin tâbi olduğu ‘yüzeysel zaman’ faaliyetine ait dünya idrakidir, varlığa ait idrak değildir. (142) Bu tesir şuurdan ‘şuurdışı’ kanalıyla ‘şuurüstü’ne gittiğinde ise, orada varlığa ait, dünya realitesi dışında, insanların anlayamayacağı süptil bir idrak meydana gelir. (142)

Kimi hallerde, çeşitli nedenlerle beyindeki şuur merkezinin idrak hücrelerinde idrak meydana gelmese de, şuur merkezine gelen tesirler öz varlıkta idrâk edilirler. (155) İdrak

Şuur

Beyin merkezleri

Beyin

Sinir istasyonları

Kontrollü irtibat

Entüvitif medyomluk

İdrakli irtibat

Otomatik irtibat